Systemen en dynamiek

home

systemen

familieopstelling

organisatieopstelling

voor wie?

belangstelling?

literatuur

links

agenda

begeleiders

Anja Wolters

Ik ben van oorsprong oefentherapeut Cesar. ‘Lichaam, Psyche en Geest zijn een eenheid’ Via de bewegingsleer van Marie Cesar (1894-1975) is het kijken naar het geheel voor eens en altijd in mijn leven geintroduceerd.

Lichaam
Deze manier van kijken naar de menselijke houding en beweging maakt blokkades en dishamonie zichtbaar en daagt uit om mensen bewust te maken van de fysieke ordeningen en mogelijkheden om meer eenheid en beweginsvrijheid ervaren;

Psyche
Door het volgen van een postacademische opleiding psychologie kreeg ik kennis en vaardigheden in het begeleiden van leer- en bewustwordingsprocessen. Met nieuwe counselingsvaardigheden kon ik het oorspronkelijke doel: mensen begeleiden naar de keuze voor 'bewegingsvrijheid', eigen-wijs-heid en zelfregulatie, beter dienen.

Ziel
Mijn persoonlijke leven had inmiddels ook een paar bijzondere wendingen gehad waardoor ik vanaf 2000 in contact kwam met het systemisch werk volgens Hellinger. De derde dimensie van het geheel kwam in beeld: de ziel. Via systemische opstellingen leerde ik het individu zien als uitdrukking en als beweging van het geheel. Het werken met opstellingen heeft een diepe indruk op mij gemaakt en blijft dit doen. Het is een krachtige, diepgaande en integere methodiek om onbewuste dynamieken op zielsniveau zichtbaar te krijgen. Op het moment dat iemand zich openstelt voor zijn eigen werkelijkheid, daarmee instemt en er verantwoordelijkheid voor neemt vindt heling plaats en ontstaat bewegingsvrijheid.

Prachtig werk, wezenlijk zijn... ;-D
www.opstellingen-utrecht.nl